Kari Hintsala kirjoittaa suosittua Kaponieeri- blogia, jossa hän esittelee erilaisia historiallisia museoita, kirjoja ja pelejä. Hintsala on tutkijana Turun museokeskuksen kulttuurihistoriallisessa kokoelmatoiminnassa. Blogissa tarkastellaan erilaisia laajoja historiallisia teemoja, mm. museoiden, näyttelyiden ja sotahistorian kautta.

Blogista kiinnostavan tekee sen monipuolisuus, sillä siinä on laaja teemavalikoima ja postauksia tulee ahkerasti. Postaukset vaihtelevat historiallisista aiheista aina disneylandiin asti, eikä tarvitse olla asiantuntija blogia lukeakseen. Varsinaista keskustelua blogissa ei synny, satunnaisia kommentteja lukuun ottamatta. Kommentit ovat positiivisia ja ihmiset tuntuvat olevan kiinnostuneita museoiden toiminnasta. Blogin kieli on selkeää, helppo lukuista yleiskieltä ja postaukset ovat lyhyitä, mutta ytimekkäitä. Kuvia on yleensä paljon ja niihin on laadultaan panostettu. Koska blogi perustuu pääasiassa museoiden ja eri näyttelyiden esittelemiseen ei siellä varsinaisesti käsitellä tieteellisiä tutkimuksia.

Valitsimme lähitarkasteluun tekstin "Kuka löysi antiikin?". Postaus kertoo Roberto Weissin vuonna 1969 julkaistusta kirjasta The Renaissance Discovery of Classical Antiquity. Tekstissä kerrotaan kirjan sisältö lyhyesti eikä Hintsala esitä omia mielipiteitään teoksesta. Postauksessa on paljon linkkejä muihin sivustoihin, joista saa lisätietoa tekstissä esiintyneistä henkilöistä tai paikoista. Teksti on selkeää, asiallista ja kappalejaot on hyviä. Hintsala olisi voinut tuoda oman mielipiteensä kirjasta julki, mutta postaus toimi ilman niitäkin. Tekstin perusteella Weissin kirja vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja sen lukemista voisi harkita.

 85a32cbd1091c32593955556167444341587343.

Kuvan lähde: http://www.librarything.com/work/455551#

Milla ja Isabella