Olemme seuranneet Suomen Psykologiliiton sivuilla Vesa Nevalaisen psyko-blogia. Vesa Nevalainen on psykologian lisensiaatti, joka on ollut mukana kirjoittamassa monia psykologian alan tietokirjoja. Hän pyrkii omien sanojensa mukaan haastamaan lukijan - eikä päästä ketään liian helpolla.

Nevalainen käsittelee blogissaan ajankohtaisia aiheita kuten sosiaalista mediaa, koulukiusaamista ja ihmisten välisiä sosiaalisia suhteita psykologian kautta. Blogin tekstit herättävät erilaisia mielipiteitä, sillä kommentoijat ovat usein itsekin psykologian asiantuntijoita. Tästä huolimatta blogin teksti on helppolukuista ja paikoittain jopa viihdyttävää.

Valitsimme blogin koska Nevalaisen ammattitausta ja teksti ovat hieman ironisesti ristiriidassa, sillä suorapuheisuus on psykologiassa harvinaista. Usein ei kuule psykologin puhuvan kiusaajasta "ilkeänä paskiaisena, jonka sosiaalisissa taidoissa ei ole mitään vikaa" tai että "kuiville näennäisneutraalitermeille vinoileva hevonpaskabingo on kehitetty psykologien luentoja kuunnellessa". Kuitenkin hän perustelee mielipiteensä uskottavasti.